Omgeving Zoutelande

Wie op zoek is naar rust en ontspanning kan hier zijn hart op halen. Op onze minicamping in Meliskerke, nabij Zoutelande, proeft u Zeeland in al haar glorie. In de directe omgeving, de duinen, weides, velden en polderwegen vind je mooie wandel- en fietsroutes. Dit gebied wordt ook wel ‘de tuin van Walcheren’ genoemd. Zoutelande werd in 2013 uitgeroepen tot beste badplaats van Nederland. Met het enige strand in Nederland richting het zuiden gelegen, ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Met de meeste Nederlandse zonuren is dit uw perfecte vakantie bestemming!

Het strand van Zoutelande

Zoutelande is een door gezinnen drukbezochte badplaats in Zeeland. Dit gedeelte van Walcheren heeft stranden op het zuiden en van Nederland de meeste zonuren. Vandaar wordt het ook wel de Zeeuwse Riviéra genoemd. Uit onderzoek van Zoover en Weeronline en de strandweercijfers blijkt dit de beste strandbestemming van Nederland. Bovendien kreeg het strand al 19 maal de zogenaamde ‘internationale blauwe vlag’. Deze milieuonderscheiding staat garant voor uitstekend zwemwater en een schoon strand. Het zandstrand is langgerekt ongeveer 5 kilometer lang, heeft brede duinen en is gekend om haar paalhoofden, strandhuisjes en leuke sfeer. De mooie, schone zandstranden bieden voor ieder wat wils. Of u nu komt om te zonnebaden, wandelen, spelen of om een watersport te beoefenen, het kan hier allemaal! Aan de zeekant van de duinen vindt u de wandelboulevard. Deze gaat over in een wandelpad over de duinen langs Dishoek en Groot-Valkenisse richting Vlissingen, met fantastisch uitzicht over de zee. Achter de wandelboulevard vindt u de winkelstraat met leuke winkels en gezellige terrassen.

Wandelen

Walcheren is een prima wandelgebied met strand, duinen, bos en landerijen. Vlak langs onze minicamping loopt het Walcherse wandelpad. Dit wandelpad loopt van het station in Middelburg langs weilanden, watergangen en kreken naar Westkapelle. Het is een leuke route om uit te stippelen en halverwege te overnachten op onze camping.

Walcheren

Ontdek Walcheren, een mooi Zeeuwse eiland, waar van alles te beleven valt! Bijzondere natuur, goede wandel- en fietspaden, pittoreske dorpjes, levendige winkelsteden, sfeervolle restaurants en cafés en nog veel meer. Vanaf boerderijcamping De Kluithoek zijn een aantal dorpen en steden op steenworp afstand te vinden.

Middelburg

Middelburg is de 5e monumentenstad van Nederland en staat vol mooie monumentenpanden. In het centrum vindt u de Lange Jan, waarvanaf u een mooi uitzicht over Middelburg heeft.

Vlissingen

Bezoek Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland. De voorbijgaande schepen kun je hier van dichtbij bewonderen.

Domburg

Domburg met haar lange stranden, prachtige duinen en gezellig winkelcentrum. Ideaal om van de rust, ruimte en natuur te genieten.

Kortgene

Kortgene is een toeristenplaats met leuke winkeltjes. Het is gelegen aan het Veerse meer, hier kunt u uitstekend terecht voor wateractiviteiten.

Deltapark Neeltje Jans

Bekijk de Deltawerken vanaf een boot. Bewonder haaien, roggen, zeehonden en zeeleeuwen. Beleef het zeeaquarium en leer er alles over de stormvloedkering.

Goes

Goes is een leuke winkelstad. Op de markt vindt u café’s met terrassen die in de zomer erg vol en gezellig zijn.